• Vma Ikon
    Ändrade öppettider under sommaren Under sommaren kommer vi att ha öppet för telefon mellan klockan 9.00-11.00 och besök mellan klockan 9.00-12.00.(OBS! Huvudkontoret i Stockholm har öp...

När dina 300 dagar tar slut

Du som har använt dina 300 ersättningsdagar kan i vissa fall få fler dagar. Får du inga fler dagar kan du få vara med i ett program via Arbetsförmedlingen.

Nya dagar om du uppfyller villkoren

När dina ersättningsdagar är på väg att ta slut undersöker vi om du har rätt till en ny ersättningsperiod. För att kunna få det måste du ha uppfyllt ett nytt arbetsvillkor under den tid du fått ersättning från oss. Vi kommer att informera dig i god tid innan om du uppfyller villkoren för 300 nya ersättningsdagar.

Har du barn under 18 år får du 150 dagar extra

Har du barn under 18 år när dina 300 dagar tar slut, förlänger vi din ersättningsperiod med 150 dagar. Har du inte vårdnad om dina barn har du fortfarande rätt till de extra 150 dagarna. Men du behöver själv lämna ett intyg till oss där det framgår att du har barn. Intyget får du från Skatteverket.

Får du inga nya dagar tar Arbetsförmedlingen över

Om du inte uppfyller ett nytt arbetsvillkor får du inga nya dagar. Arbetsförmedlingen brukar erbjuda dig en plats i ett program som heter jobb- och utvecklingsgarantin. Du söker då en ersättning som heter aktivitetsstöd istället och som betalas ut av Försäkringskassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Prata med din handledare på Arbetsförmedlingen för att veta mer.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: