Ekonomiassistent till Stockholm, vikariat

Vi söker dig som är trygg i dina ekonomikunskaper och som vill vara med och utveckla Kommunals a-kassas ekonomienhet i rollen som ekonomiassistent.

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och a-kassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Nu söker vi dig som är trygg i dina ekonomikunskaper och som vill vara med och utveckla Kommunals a-kassas ekonomienhet i rollen som ekonomiassistent.

Om rollen

Som ekonomiassistent på Kommunals a-kassa har du uppdraget att arbeta med löpande bokföring och ekonomihantering samt avstämningar. I uppdraget ingår också att aktivt bidra till att utveckla och kvalitetssäkra a-kassans ekonomifunktion. Du kommer att ingå i ett härligt team om 3 personer och du rapporterar till Ekonomichefen.

Tjänsten är ett vikariat under 1 år med möjlighet till förlängning. Tillträdesdatum 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Dina ansvarsområden:

 • Löpande bokföring.
 • Bokning av in-/utbetalningar.
 • Skapa och skicka betalfiler på veckobasis.
 • Skattedeklarationer (AGI).
 • Hantering av utbetalda ersättningar med tillhörande efterarbete.
 • Mejl- och telefonsupport mot verksamheten i enklare konteringsfrågor, utbetalningsärende etc.
 • Balanskontoavstämningar.
 • Vara delaktig vid upprättandet av månads, kvartal- och årsbokslut.

Ekonomifunktionen är under utveckling där fokus är kvalitet, effektivitet och god sammanhållning. Du kommer få en god introduktion med stöd hela vägen, men du måste också sporras av att lära dig nytt och sträva efter att bli självgående så snart som möjligt

Vi arbetar alla tillsammans som ett team som hjälper varandra vid till exempel arbetstoppar och vid frånvaro. Vi välkomnar proaktivitet och ser att allas bidrag är lika viktiga för funktionens utveckling och kvaliteten i vårt arbete, samtidigt som vi har roligt på jobbet.

Vi arbetar i Visma IM, Visma Control Edge, Adra och Capego.

Vem är du?

Du är van att arbeta strukturerat vilket innebär att du kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt för att hålla angivna tidsramar. Vidare ser vi att du är prestigelös, noggrann, van vid att arbeta med många olika uppgifter och lätt kan ändra fokus när så behövs. För att passa in i rollen är det viktigt att du uppskattar nära samarbete med andra samt har en god kommunikativ förmåga. Som person är du driven, självgående och har förmågan att lösa problem och komma till beslut. Hos oss är alltid medlemsnyttan i fokus och som medarbetare förväntas du därför vara professionell, trovärdig, empatisk och engagerad.

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande.
 • Minst 3 års aktuell arbetslivserfarenhet från liknande roller.
 • Arbetat med bokslut tidigare.
 • God vana i Excel.

Det är meriterande ifall du har:

 • Erfarenhet av idéburen sektor, i synnerhet a-kassa.

Vad erbjuder vi dig?

Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm på Barnhusgatan. På kontoret arbetar cirka 50 medarbetare. Du kommer träffa engagerade kollegor i en teamorganisation där vi stöttar varandra och tillsammans driver arbetet framåt mot gemensamma verksamhetsmål. Arbetsplatsen genomsyras av en öppen och trevlig miljö där transparens och tydlig kommunikation värdesätts.

Här arbetar du med frihet under ansvar och med möjligheter till arbete hemifrån då verksamheten tillåter. Vi erbjuder bra villkor med bland annat en arbetsvecka på 37,5 timmar, 32 semesterdagar, tre fridagar, lunchsubvention och friskvårdsbidrag.

Tjänsten är ett vikariat under 1 års tid med möjlighet till förlängning. Start: 1 augusti eller enligt överenskommelse. Lön och arbetsvillkor enligt gällande avtal och vi har kollektivavtal med Handels

Om rekryteringsprocessen

Ansökan med ditt CV och en personlig motivering till varför du söker tjänsten skickar du in till: rekrytering@kommunalsakassa.se. Märk ansökan ”Ekonomiassistent”.

Sista ansökningsdag 30 juni 2024.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Ekonomichef: Marie Fors 010- 442 74 93
Facklig representant: Dan Olofsson, 010- 442 74 71

Om Kommunals a-kassa

Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och betala ut ersättning till arbetslösa medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är främst anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret i Stockholm.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: