Vi söker handläggare till vårt kontor i Luleå

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och a-kassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Är du en ansvarstagande och kommunikativ person med intresse för personlig service? Då kan du vara den vi söker! Just nu söker Kommunals a-kassa handläggare för att stärka upp kontoret i Luleå.

Om rollen

I din roll som handläggare ansvarar du för att utreda och ta beslut om utbetalning av arbetslöshetsersättning utifrån gällande lagstiftning. Du kommer att ge service till våra medlemmar via telefon, mejl och andra kanaler. För att på sikt kunna handlägga ärenden självständigt kommer du att genomgå en internutbildning.

Vem är du?

Du kommer att ha mycket kontakter med kolleger inom a-kassan såväl som med medlemmar och myndigheter, och bör därför vara en person som är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. På Kommunals a-kassa har vi alltid medlemmen i fokus och du förväntas vara professionell, trovärdig, empatisk och engagerad.

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning, gärna med juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning.
  • Intresse för personlig service samt en god administrativ förmåga.
  • Erfarenhet från utredningsarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat på en a-kassa och/eller om du har kunskap om lagen om arbetslöshetsförsäkringen.
  • God datorvana
  • Kan kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift. Vi arbetar med klarspråk vilket innebär att du ska kunna skriva om svår juridisk text till begriplig svenska.
  • Goda kunskaper i engelska och det är meriterande om du talar flera språk, till exempel arabiska, persiska eller somaliska.
  • Är positiv, serviceinriktad och pedagogisk i kontakten med våra medlemmar.
  • Har förmågan att arbeta på ett strukturerat och effektivt sätt och tar ett stort ansvar för ditt arbete.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med engagerade kollegor i en teamorganisation där vi stöttar varandra och tillsammans driver vårt arbete framåt mot våra verksamhetsmål. På vår arbetsplats råder det en inkännande och tillåtande miljö där vi värdesätter transparens och tydlig kommunikation. Här arbetar du med frihet under ansvar och hemarbete är möjligt, naturligtvis så länge det passar verksamheten.

På kontoret arbetar totalt 37 medarbetare och du kommer att ingå i ett av våra team av handläggare. Vi sitter i trevliga lokaler i Luleå.

Vi söker flera handläggare, med start enligt överenskommelse. Ett antal av tjänsterna är tillsvidareanställningar, med inledande 6 månaders provanställning. Ett antal av tjänsterna är visstidsanställningar. Lön och arbetsvillkor gäller enligt gällande avtal och Kommunals a-kassa har kollektivavtal med Handels.

Om rekryteringsprocessen

Ansökan med ditt CV, en personlig motivering till varför du söker tjänsten samt löneanspråk skickar du in till: rekrytering.lulea@kommunalsakassa.se. Märk ansökan ”Handläggare”.

Sista ansökningsdag: 29 februari 2024.

Urval sker löpande. Blir du kallad på intervju önskar vi att du har referenser förbereda till intervjutillfället. Vi kommer att ta stor hänsyn till personliga egenskaper och tidigare erfarenheter.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Enhetschef, Maria Andersson 010-442 77 60.

Facklig representant, Annika Rova 072-520 09 22.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kommunals a-kassa

Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och betala ut ersättning till arbetslösa medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är främst anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: