Vi söker 2 HR-generalister

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och a-kassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Är du HR-generalist med intresse för rekrytering eller HR-data? Då kanske du är vår blivande kollega!

Rollen som HR generalist

I rollen som HR-generalist på Kommunals a-kassa arbetar du med aktiviteter inom hela HR-området och genom hela medarbetarcykeln, från rekrytering till anställningens avslut.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som HR-generalist är:

 • driva arbetet med att utveckla och förvalta våra HR-processer inklusive uppföljning och rapportering
 • hantera det administrativa flödet kring våra processer så som exempelvis kontrakt, löneunderlag, lönekartläggning, rekrytering
 • vara rådgivande till chefer och andra nyckelfunktioner
 • bistå med juridisk kunskap inom arbetsrätt
 • ta fram, följa upp och rapportera statistik och nyckeltal
 • ta fram underlag och skriva rapporter och utredningar
 • omvärldsbevakning
 • föreslå och utforma styrdokument
 • ta initiativ till informations- och utbildningsinsatser inom HR

Vi söker två HR-generalister, dig som har spetskompetens inom rekrytering eller HR-data

I vårt team ansvarar varje HR-generalist för att driva och utveckla ett till flera specialistområden. I den här rekryteringen söker vi dig som har erfarenhet som generalist och som vill använda din spetskompetens inom rekrytering eller HR-data.

Tjänsterna är placerade vid a-kassans huvudkontor i Stockholm och ingår i HR- och utvecklingsenheten. Du förväntas resa i tjänsten till våra kontor ute i landet. I rollen ingår inget personalansvar.

Specialisering rekrytering

Vi tror att du har arbetat några år i breda HR-roller där du har skaffat dig en god förståelse för hela HR-området. Med din spetskompetens inom rekrytering kommer du driva och utveckla hela rekryteringsprocessen hos oss och ansvara för att vårt bemanningsbehov blir tillgodosett.

Specialisering HR-data

Vi tror att du har arbetat några år i breda HR-roller där du har skaffat dig en god förståelse för hela HR-området. Du är dessutom en fena på att ta fram, analysera och presentera data och nyckeltal för att förse ledning och organisation med underlag för uppföljning, beslut och utvecklingsinsatser.

Vem är du?

Båda rollerna innebär mycket eget ansvar och det är viktigt att du trivs i en roll där du arbetar med olika uppgifter som generalist samtidigt som du har en specialisering inom minst ett område.

Vi vill att du har:

 • högskoleutbildning med lämplig inriktning för uppdraget eller annan relevant utbildning för tjänsten
 • relevant arbetslivserfarenhet inom HR-området
 • relevant arbetslivserfarenhet inom specialisering rekrytering eller HR-data
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • mycket god kunskap i hela Officepaketet

Vi vill också att du är självgående med en vilja att bygga upp och utveckla HR-arbetet i samarbete med kollegor och chefer. Du är kommunikativ, flexibel och har förmåga att utveckla nya strukturer och processer.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med engagerade kollegor som stöttar varandra och tillsammans driver vårt arbete framåt mot våra verksamhetsmål. På vår arbetsplats råder det en inkännande och tillåtande miljö där vi värdesätter transparens och tydlig kommunikation. Här arbetar du med frihet under ansvar och hemarbete är möjligt, naturligtvis så länge det passar verksamheten.

Det här är viktigt för oss:

 • Vi är en värdegrundsdriven organisation
 • Vi har ett professionellt förhållningssätt och våra chefer har en stark tilltro till sina medarbetare
 • Som medarbetare förväntas du bidra till en arbetsplats som präglas av ett aktivt, ansvarsfullt och empatiskt förhållningssätt i varje situation.

Om rekryteringsprocessen

Vi använder oss av komptensbaserad rekrytering. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Skicka in din ansökan med CV och en personlig motivering till varför du söker tjänsten och vilken specialisering du är mest intresserad av till: rekrytering@kommunalsakassa.se.

Märk ansökan ”HR-generalist”. Sista ansökningsdag 8 december 2023.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

HR- och utvecklingschef: Malin Sjöman 070 279 20 87
Facklig representant Handels: Dan Olofsson 070 300 92 50

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kommunals a-kassa

Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och betala ut ersättning till arbetslösa medlemmar. Vi ska leverera en effektiv och rättssäker handläggning med en god arbetsmiljö.

I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är främst anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet.

Vi har åtta kontor varav ett är huvudkontoret i Stockholm.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: