Vanligaste missarna - så undviker du dem

Vi vet att det inte är helt enkelt att ha koll på allt runt a-kassan. Därför har vi listat de vanligaste missarna man kan göra.

Skickar in anställningsavtal istället för arbetsgivarintyg

Vi behöver blanketten arbetsgivarintyg för att räkna ut din ersättning. Arbetsgivarintyget är ett särskilt formulär som arbetsgivaren fyller i på www.arbetsgivarintyg.nu. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. När vi ska bedöma om du har rätt till ersättning kan vi inte använda ett anställningsavtal eller tjänstgöringsintyg.

Skickar in arbetsgivarintyg med fel uppgifter

Ditt arbetsgivarintyg är underlaget som vi baserar din ersättning på. Ibland missar arbetsgivare att fylla i dina frånvarotimmar, eller fyller inte i rätt antal arbetade timmar på intyget. Kontrollera därför att intyget verkar stämma innan du skickar det vidare till oss.

Glömmer skicka med "Komplettering till arbetsgivarintyg"

Har du fått ob-ersättning, semesterersättning, sjuklön eller annan ersättning som inte ingår i din tim- eller månadslön så ska din arbetsgivare fylla i blanketten "Komplettering till arbetsgivarintyg". Det bästa är om din arbetsgivare använder tjänsten www.arbetsgivarintyg.nu. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skickar inte in allt på ”Att göra”-listan

På Mina sidor får du en lista på saker som du behöver skicka in, så ha koll på listan. Du behöver skicka in alla uppgifter som finns på din ”Att göra”-lista innan vi kan göra klart ditt ärende. Hör gärna av dig till oss om du funderar på vad du behöver göra.

Skickar inte in aktivitetsrapporten i tid till Arbetsförmedlingen

Senast den 14:e varje månad ska du rapportera vilka jobb du sökt till Arbetsförmedlingen. Kommer den inte in i tid riskerar du att få en varning eller stängas av från ersättning i minst 1 dag. Det hjälper inte att du skickar in den i efterhand.

Börjar studera utan att meddela oss

I de flesta fall kan du inte få ersättning när du studerar. Därför är det viktigt att du meddelar oss om du tänker studera. Ibland kan vi godkänna att du studerar på deltid i max 20 veckor, men du måste först ansöka om det hos oss.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: