Avsluta ditt medlemskap

Någon gång kanske du vill avsluta ditt medlemskap, till exempel om du får jobb i en annan bransch eller ska gå i pension. Här hittar du allt du behöver veta.

Vad händer om du avslutar ditt medlemskap i a-kassan?

Om du avslutar ditt medlemskap kan du inte längre få ersättning från oss. Är du inskriven i ett program kan ditt aktivitetsstöd från Försäkringskassan sänkas. Hör gärna av dig till oss innan du avslutar ditt medlemskap för att få veta mer om hur det kan påverka dig.

Byta till en annan a-kassa

Vill du byta a-kassa måste du först avsluta ditt medlemskap hos oss och sen söka medlemskap i din nya a-kassa.

När du byter till en annan a-kassa är det viktigt att det inte blir något uppehåll mellan medlemskapen. Om det blir uppehåll mellan dina medlemskap förlorar du den medlemskapstid du tjänat in och kan därför förlora rätten till en högre ersättning. Vänta därför inte med att skicka in en ansökan till din nya a-kassa.

För dig som går i pension

Ditt medlemskap avslutas automatiskt månaden innan du fyller 66 år. Om du fyllt 65 år under 2022 har du inte rätt att vara medlem tills du blir 66 år.

Om du däremot tar ut din pension i förtid måste du själv meddela oss skriftligt att du vill avsluta ditt medlemskap.

Så avslutar du ditt medlemskap

Du kan avsluta ditt medlemskap på något av de här sätten:

Kom ihåg att skriva:

  • namn
  • personnummer
  • vilket datum du vill avsluta ditt medlemskap

Om du slutar betala din medlemsavgift

Efter tre obetalda medlemsavgifter kommer vi att avsluta ditt medlemskap. Vi skickar alltid ut påminnelser om du skulle missa att betala en avgift.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: