Sjuk och a-kassa

Är du sjukskriven kan du inte få a-kassa. Du ska istället ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan.

Fyll i att du är sjuk på din tidrapport

Får du ersättning av oss och blir sjuk enstaka dagar ska du fylla i att du är sjuk på din tidrapport. Det gäller både om du får sjuklön från din arbetsgivare och om du får sjukpenning från Försäkringskassan. Om du inte har rätt till någon sjuklön/sjukpenning ska du ändå fylla i sjuk på tidrapporten. Även om du har ansökt om sjukpenning men ännu inte fått beslut från Försäkringskassan ska du fylla i att du är sjuk på tidrapporten. Kom ihåg att du även ska fylla i sjuk på karensdagen.

Kontakta oss om du får sjukersättning eller aktivitetsersättning

Om du har ersättning från oss och får beslut om sjukersättning eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan ska du kontakta oss. Annars finns det risk att du får fel ersättning och blir skyldig att betala tillbaka de pengar du har fått av oss.

Arbetslös efter en sjukskrivning?

För att du ska ha rätt till ersättning behöver du ha arbetat det senaste året före arbetslösheten och uppfylla ett arbetsvillkor. Om du varit sjukskriven det senaste året kan vi i vissa situationer hoppa över tiden med sjukdom. Vi kan då använda det arbete du hade innan sjukskrivningen för att se om du uppfyller villkoren för ersättning. Hör gärna av dig till oss för att veta vad som gäller för just dig.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: