Så fyller du i tidrapporten

För att få a-kassa behöver du varje vecka skicka in en tidrapport. Tidrapporten fyller du i på vår e-tjänst Mina sidor Länk till annan webbplats..

Film: Så fyller du i tidrapporten på Mina sidor

 

Så här gör du

Du börjar med att välja vilken vecka du vill rapportera. Fyll i dag för dag vad du har gjort genom att välja det alternativ som stämmer in på dig. Även lördag och söndag ska vara med.

Du kan välja mellan alternativen

  • Arbetslös
  • Arbete
  • Semester
  • Kan inte ta arbete
  • Sjuk / VAB / Föräldrapenning

I nästa steg får du granska dina uppgifter och skicka in dem.

Här nedanför förklarar vi närmare vad som gäller för arbete, semester, sjukdom, VAB och föräldrapenning.

Viktigt att du fyller i rätt

Det är viktigt att du fyller i dina tidrapporter rätt. Om du fyller i fel uppgifter eller låter bli att berätta något som kan påverka din ersättning kan du bli skyldig att betala tillbaka. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du är osäker på hur du ska göra, så hjälper vi dig!

För dig som jobbar

Arbetar du deltid?

Du som har en anställning med en viss procent eller har ett garanterat antal timmar per vecka, ska bara fylla i din procent på tidrapporten. Även om ditt schema varierar ska du fylla i din procent varje vecka. Procenten fyller du i under "Fyll i den omfattning du är anställd i procent".

Om du arbetar extra utöver din procent ska du fylla i både din procent och timmarna du arbetar extra. Du ska även fylla i om du inte jobbar till exempel på grund av sjukdom.

Är du timanställd?

Du som är timanställd och arbetar vid behov ska fylla i dina arbetade timmar dag för dag. Du fyller i hur många hel- och halvtimmar du jobbat.

Arbetar du jour eller har beredskap?

Du som arbetar jour eller beredskap ska fylla i alla timmar på tidrapporten eftersom det räknas som arbetad tid. Det gäller även sovande jour. Om jourtiden ingår i dina arbetstimmar för en deltidsanställning i procent ska du inte fylla i jourtimmarna. Hör gärna av dig om du är osäker på hur du ska göra så hjälper vi dig!

Arbetar du som deltidsbrandman?

Du som är deltidsbrandman omfattas av speciella regler och ska inte fylla i timmar med beredskap och övning på tidrapporterna. Däremot ska du fylla i utryckning och materialvård på tidrapporterna så länge du inte fått det godkänt som extraarbete av oss. Hör av dig så kan vi förklara mer.

Semester

Du som har intjänade semesterdagar i din anställning ska fylla i rutorna ”Semester” på tidrapporten. Har du en sammanhängande period med semester ska du fylla i semester alla dagar under perioden du är ledig, även de dagar du inte skulle ha arbetat enligt ditt schema.

Är du ledig från en timanställning fyller du i rutorna för ”Kan inte ta arbete”.

Kan inte ta arbete

Om du inte kan ta arbete av någon anledning ska du välja detta alternativ. Till exempel om du reser bort eller om du inte har barnomsorg ordnad för dina barn. Du ska också välja detta alternativ om du har aktivitetsstöd eller har studier som vi inte har godkänt.

Sjukdom

När du är sjuk kan du inte arbeta och därför kan du inte få ersättning. Därför ska du fylla i på tidrapporten att du är sjuk. Använd rutorna för sjuk/VAB/föräldrapenning och fyll i hur stor del av dagen du varit sjuk. Ersättningen för dagarna du varit sjuk söker du sedan från din arbetsgivare eller från Försäkringskassan.

Föräldraledighet och VAB

När du är föräldraledig eller hemma med sjukt barn kan du inte arbeta. Därför ska du fylla i på tidrapporten att du tagit hand om ditt barn. Använd rutorna för sjuk/VAB/föräldrapenning och fyll i hur stor del av dagen du varit föräldraledig/vabbat. Ersättningen för dagarna du varit hemma söker du sedan från Försäkringskassan.

Är du med i ett program via Arbetsförmedlingen?

Du behöver inte tidrapportera om du är inskriven i en arbetsmarknadsutbildning eller ett program via Arbetsförmedlingen. Då ska du i stället ansöka om aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Om du börjar eller slutar ditt program mitt i en vecka fyller du i ”Kan inte ta arbete” de dagar som du är med i programmet.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: