Tänk på det här för att slippa betala tillbaka

Om du har fått för mycket pengar så behöver du betala tillbaka dem. Det är det som kallas återkrav. Här förklarar vi vad du ska tänka på för att undvika återkrav och hur du gör om du blir tvungen att betala tillbaka pengar.

Var noggrann när du tidrapporterar

Det är viktigt att du fyller i dina tidrapporter rätt. Om du fyller i fel uppgifter eller låter bli att berätta något som kan påverka din ersättning kan du bli skyldig att betala tillbaka. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du är osäker på hur du ska göra, vi hjälper dig!

Läs mer om hur du tidrapporterar. Länk till annan webbplats.

Meddela oss viktiga förändringar

För att få a-kassa ska du ha möjlighet att ta arbete som du erbjuds. Det är viktigt att du meddelar oss om något förändras i din situation som gör att du inte kan arbeta. Till exempel om du blir sjuk, börjar studera, får barn eller flyttar utomlands.

Du kan bli av med din ersättning

Du kan bli av med din ersättning om vi upptäcker att du gjort stora fel som påverkat din ersättning mycket. Du kan också bli av med ditt medlemskap i a-kassan och till och med bli polisanmäld, i vissa fall.

Har du fått beslut om att betala tillbaka?

Om du får ersättning som du inte har rätt till måste du betala tillbaka pengarna till oss. Tänk på att betala din skuld så snart du kan eftersom du måste börja betala ränta efter 30 dagar.

Har du inte möjlighet att betala allt på en gång så kan du göra upp om en avbetalningsplan tillsammans med oss. Du kan också ha möjlighet att skjuta upp din betalning, åtminstone för en tid upp till 3 månader. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: