Du behöver skicka in arbetsgivarintyg

När du ansöker om a-kassa behöver du skicka in arbetsgivarintyg som visar hur mycket du har arbetat det senaste året. Läs mer och titta på filmen om hur du gör.

Skicka in arbetsgivarintyg för minst 12 månader tillbaka

För att vi ska kunna avgöra om du har rätt till a-kassa eller inte, behöver vi veta hur mycket du har arbetat. Därför behöver du skicka in arbetsgivarintyg för minst 12 månader tillbaka.

Det är din arbetsgivare som fyller i arbetsgivarintyget. Det enklaste sättet att be arbetsgivaren om ett intyg är att gå in på Mina sidor och klicka på ”Begära arbetsgivarintyg". När du fyllt i och skickat iväg så får din arbetsgivare ett mejl om att du vill ha ett intyg.

Alla arbetsgivare har en skyldighet att skicka in arbetsgivarintyg till a-kassan.

Se en film om hur arbetsgivarintyg fungerar

Vanliga frågor och svar om arbetsgivarintyg

Det är ett intyg som visar hur mycket du har arbetat. För att du ska ha rätt till a-kassa krävs att du uppfyller ett arbetsvillkor, det vill säga att du har arbetat tillräckligt mycket under de senaste 12 månaderna. Arbetsgivare fyller i intyget åt dig på www.arbetsgivarintyg.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du går in på Mina sidor och klickar på "Begära arbetsgivarintyg". När du fyllt i och skickat iväg så får din arbetsgivare ett mejl om att du vill ha ett arbetsgivarintyg. Arbetsgivaren fyller i intyget och skickar det till dig via Mina sidor.

När din arbetsgivare har fyllt i arbetsgivarintyget digitalt, hamnar det på Mina sidor under fliken ”Nya arbetsgivarintyg”. Du måste signera det med ditt bank-ID för att vi på a-kassan ska kunna se det.

Om du har fått ett arbetsgivarintyg med posten kan du skicka det till oss, vår postadress hittar du här.

Nej, det är inte samma som ett arbetsgivarintyg. Arbetsgivarintyg är en särskild blankett som din arbetsgivare fyller i på www.arbetsgivarintyg.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi behöver ett arbetsgivarintyg för att vi ska kunna räkna ut om du har rätt till a-kassa.

Nej, du behöver skicka in ett arbetsgivarintyg. Har du svårt att få ett arbetsgivarintyg från din arbetsgivare kan du kontakta oss.

Ja, det kan du. Du hittar vår postadress här.

Om du har intyget i pappersform kan du också fotografera det och ladda upp det på Mina sidor. Här kan du läsa mer om hur du laddar upp dokument.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: