Din trygghet i oroliga tider

Alla kan vi råka ut för perioder av arbetslöshet. Räkningarna fortsätter dock att komma. Mat, hyra, mobil, kläder – allt kostar. Att gå med i a-kassan ger dig trygghet i oroliga tider.

Försäkra din inkomst genom att gå med i a-kassan

Enligt Konsumentverket behöver du en inkomst på 18 000 kr före skatt för att klara dina kostnader. Det senaste året har priserna ökat kraftigt, och ökningen väntas fortsätta under 2023.

Som medlem i a-kassan kan du få upp till 80 procent av din tidigare inkomst om du blir arbetslös. Som mest kan du få 26 400 kronor per månad före skatt och på ett år motsvarar det cirka 200 000 kr. Läs mer om vad som krävs för att få a-kassa. Länk till annan webbplats.

För den här tryggheten betalar du bara 132 kronor i månaden. Eftersom de flesta av oss inte har en årslön på banken, är det en god idé att gå med i a-kassan.

Vem kan bli medlem?

Du som är anställd i kommun, region, kyrka, kommunalt bolag eller jobbar inom naturbruksområdet är välkommen att bli medlem hos oss. Du kan också vara privat eller kooperativt anställd om du arbetar med samhällsservice, till exempel personliga assistenter eller dagbarnvårdare.

Bli medlem idag!

Tillsammans är vi drygt 600 000 medlemmar som skapar trygghet.

Kombinera a-kassan med ett medlemskap i Kommunal

Du kan kombinera ditt medlemskap med ett medlemskap i fackförbundet Kommunal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Då får du tillgång till ett av marknadens bästa försäkringspaket och du får dessutom råd och stöd i allt som rör ditt arbetsliv.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: