• Vma Ikon
    Ändrade öppettider under sommaren Under sommaren kommer vi att ha öppet för telefon mellan klockan 9.00-11.00 och besök mellan klockan 9.00-12.00.(OBS! Huvudkontoret i Stockholm har öp...

”Jag lär mig något nytt hela tiden”

Alexandra Stattin arbetar som ersättningshandläggare på vårt kontor i Härnösand. Hon uppskattar att jobbet är varierande och att man aldrig blir fullärd.

Porträtt av ung kvinna med långt hår och svarta kläder. I bakgrunden stora fönster.

Vad är det bästa med jobbet?

– Jag tycker att det är varierande. Det finns en massa olika typer av ärenden och det tar tid att lära sig allt, arbetslöshetsförsäkringen är omfattande. Men det är spännande, jag lär mig något nytt hela tiden.

Vad är svårt med jobbet?

– Ibland går det långt mellan gångerna som man gör en viss typ av ärende, då hinner man glömma. Vissa dagar har man en miljon frågor!

Nära samarbete med teamet

Men det finns alltid någon att be om hjälp, kollegorna är stöttande och har förståelse för att det tar tid att komma in i jobbet som ny handläggare. Alexandra Stattin uppskattar att alla medarbetare på Kommunals a-kassa ingår i ett team. Man har sina närmaste kollegor i teamet som man vänder sig till och samarbetar lite extra med.

Alexandra har också ett uppdrag som klarspråkssamordnare på kontoret i Härnösand. Det innebär att hon utbildar nya kolleger i klarspråk och ger råd och stöd åt andra i hur man skriver på ett enkelt, vårdat och begripligt sätt och anpassar sitt språk efter mottagaren.

 

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: