Utmärkelser och priser

Vi är stolta och glada över att vi mottagit priser för vår kommunikation och för att våra medlemmar tycker att vi är bra på service.

Vår webbplats utsågs till bästa webbplats

Vår webbplats utsågs till bästa webbplats 2022 i Sitevision Awards. Motiveringen löd:

”Vinnaren i kategorin bästa webbplats med marknadsförande syfte har en medmänsklig ton och extra stort fokus på användarnas behov. Webbplatsen ger användarna den information och de instruktioner de behöver på ett enkelt och begripligt sätt. Och vinnaren har lyckats knäcka koden för att leverera rätt budskap, på rätt sätt till användare i en besvärlig situation”.

Läs en intervju med vår kommunikationschef om vår nya webbplats: Kommunals a-kassa – Webbplats (sitevision.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Språkrådet uppmärksammar vårt arbete med klarspråk

På Kommunals a-kassa har vi valt att använda klarspråk. Det innebär att vi uttrycker oss på ett enkelt, vårdat och begripligt sätt och anpassar vårt språk efter mottagaren. Arbetslöshetsförsäkringen är krånglig men vi vill att det ska vara lätt att förstå vår information.

Tidigare uppfattades vårt språk ofta som byråkratiskt och svårt, men idag är klarspråk en naturlig del i vår kommunikation eftersom vi arbetat konsekvent och uthålligt för att höja kompetensen hos alla medarbetare. Varje år gör vi kundundersökningar och de visar att våra medlemmar tycker att våra brev är lätta att förstå och har en trevlig ton.

Läs mer om vårt arbete med klarspråk på Språkrådets webbplats: Goda exempel på klarspråksarbete: Kommunals A-kassa och Eda kommun | Institutet för språk och folkminnen (isof.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: