Att jobba på Kommunals a-kassa

De flesta som jobbar hos oss är antingen ersättningshandläggare eller servicehandläggare. Att vara bra på kommunikation och service är viktigt för alla tjänster hos oss.

Vi är omkring 270 medarbetare på Kommunals a-kassa. De vanligaste yrkesgrupperna hos oss är ersättningshandläggare och servicehandläggare. Vi har även kolleger som arbetar med administration, IT och kommunikation. Vi jobbar i en teamorganisation där vi stöttar varandra och tillsammans driver arbetet framåt mot gemensamma mål.

Ersättningshandläggarna tar beslut om rätt till ersättning från a-kassan. Som ersättningshandläggare har du en utredande och analyserande roll där du utifrån gällande lagstiftning och rutiner formulerar och motiverar beslut gällande ersättning.

Som servicehandläggare är du ofta den första kontakten för medlemmen. Tjänsten passar dig som trivs i en serviceinriktad roll där du dagligen är i kontakt med medlemmar. Frågorna du kommer besvara kan handla om arbetslöshetsförsäkringen, medlemskapet, utbetalningar och liknande.

För båda dessa tjänster är det viktigt att vara kommunikativ och tycka om att ge personlig service till våra medlemmar. Är du:

  • professionell
  • engagerad
  • empatisk
  • trovärdig

Då tror vi att du skulle passa utmärkt hos oss!

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: